José M. Torres: «L’èxit és anar de fracàs en fracàs sense perdre l’entusiasme»

13/04/16
Comparteix aquesta informació

José M. Torres, president de Numintec, patró de la Fundació Pimec i vocal consultor de la Cambra de Comerç de Barcelona, va impartir una conferència sobre la segona oportunitat als alumnes de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de UIC Barcelona.

José M. Torres: «L’èxit és anar de fracàs en fracàs sense perdre l’entusiasme»

El conferenciant també és productor del curt El corredor, que recentment ha guanyat el Goya al millor curtmetratge. El film ha estat el curt que més premis ha rebut en la història del cinema a Espanya. 

La conferència va començar amb el curtmetratge. Com el mateix Torres va explicar, la idea del curt va néixer amb motiu del projecte “Segona oportunitat” que ell mateix està impulsant. Es tracta de donar una nova oportunitat a emprenedors o empresaris que han fracassat. 

Torres va començar la sessió explicant la seva història personal de superació. Va iniciar la seva carrera al món del karate, esport del qual va ser dues vegades campió del món, cinc vegades campió d’Europa i deu, campió d’Espanya. Va competir fins als 30 anys, i després va provar sort com a entrenador en una escola de karate, després donant classes a la Policia i a personal de seguretat (escortes, Exèrcit) i com a cap de seguretat de grans empresaris i estrelles de Hollywood (George Clooney, Nicolas Cage, etc.) quan venien a Barcelona. 

Però el 2002 va decidir donar un nou gir a la seva vida i fundar Numintec, una empresa de tecnologia especialitzada en el cloud computing  telefònic. Tot i que al principi no va ser fàcil, José M. Torres va afirmar que des de sempre ell tenia molt clar quin model d’empresa volia: “Una empresa ha d’existir per estar al servei de la societat. Hem de buscar crear empreses sostenibles que generin ocupació i que els diners que guanyi també tornin a la societat".

Sobre el projecte “Segona oportunitat” va explicar que tot i que es va establir una Llei de la segona oportunitat, aquesta llei és insuficient i cal anar més enllà. “A Espanya cal canviar la cultura del fracàs: s’estigmatitza el fracàs. En altres llocs el fracàs és part de l’èxit”. 

Després d’un torn de preguntes en el qual els alumnes van poder compartir les seves inquietuds amb l’empresari, Torres es va oferir a ser mentor dels alumnes per al futur professional i compartir la seva experiència amb ells. 

José M. Torres ha participat també recentment en el IV Simposi “Empresas con Rostro Humano” que organitza anualment la Càtedra de Direcció per Missions i Govern Corporatiu.