Josep Clotet, president de la Societat Catalana de Biologia

04/07/14
Comparteix aquesta informació

El director del Departament de Ciències Bàsiques i vicedegà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC, el Dr. Josep Clotet, va ser elegit dilluns president de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC); relleva en el càrrec el Dr. Lluís Tort, vicerector de Projectes Estratègics i Planificació de la UAB. Clotet, que ha ocupat la Secretaria General de la SCB des de 2007, assumeix ara la presidència amb l'objectiu de ?continuar treballant per posicionar la Societat com a referent de la recerca en biologia al nostre país?. L'acte va tenir lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans.

Josep Clotet, president de la Societat Catalana de Biologia

La Societat Catalana de Biologia (SCB), fundada l’any 1912, va ser la primera filial de l’Institut d’Estudis Catalans i va tenir com a primer president el Dr. August Pi i Sunyer. Va interrompre les seves activitats l’any 1938, les quals van ser represes el 1954 en la clandestinitat, i, finalment, de manera pública, el 1962. Des d’aleshores, el nombre de socis ha anat creixent fins als 1.400 que hi ha actualment. Avui dia, la SCB organitza més d’un centenar d’activitats al llarg de l’any adreçades a la comunitat científica, estudiantil, docent o al públic en general.

A més, edita les publicacions Què Cal Saber i Treballs, i ha editat la revista Omnis cellula. La SCB s’organitza en vint-i-dues seccions temàtiques i en cinc seccions territorials, i està dirigida per un consell directiu elegit per l’assemblea de socis i, des de dilluns, presidit pel Dr. Josep Clotet. Així doncs, la SCB és la societat científica més antiga, amb més socis i amb més activitat del nostre país.

Clotet ha assenyalat que “els objectius de la SCB són reunir els professionals i estudiosos de les ciències de la vida del nostre país per permetre l’intercanvi d’idees i ajudar a difondre la recerca que es fa dins la comunitat científica —i també fora de les nostres fronteres— per tal de donar-la a conèixer a la societat en general. En definitiva, la SCB aspira a ésser el referent de la recerca en biologia al nostre país”.