UIC Barcelona participa a la XIX Junta General d'Accionistes d'Universia Espanya

14/06/19
Comparteix aquesta informació

El rector de UIC Barcelona, ​​Xavier Gil, va participar el divendres 7 de juny a la XIX Junta General d'Accionistes d'Universia Espanya juntament amb 52 rectors més.

UIC Barcelona participa a la XIX Junta General d'Accionistes d'Universia Espanya

En l'acte, el president de la CRUE Universitats Espanyoles i rector de la Universitat de Còrdova, José Carlos Gómez, va subratllar que “l'únic camí que un país pot seguir, si vol oferir als ciutadans un veritable benestar, és el d'apostar pel capital intel·lectual”. En aquest sentit, va reclamar “alguna cosa més que paraules i declaracions de bones intencions” i que “l'Educació deixi de veure’s com una despesa”, per assumir que “és la més potent inversió de futur que es pot fer”. José Carlos Gómez Villamandos va demanar als actors polítics, econòmics i socials que continuïn confiant en la Universitat perquè “el futur d'una societat és el present de les seves universitats”. 

Per la seva banda, la presidenta d'Universia i de Banco Santander, Ana Botín, va afirmar que “estem en un moment de prendre decisions i d'avançar de manera efectiva”. Per a les universitats espanyoles, Ana Botín va reclamar “un marc més obert que permeti gestionar de manera més àgil, amb més capacitat de fer i que faci realitat la vocació de les universitats”. “Més autonomia, amb més rendició de comptes per poder assumir més responsabilitats i també més compromisos”, va remarcar la presidenta d'Universia i de Banco Santander. 

D'altra banda, en la reunió es va parlar també de ciberseguretat. En aquest sentit, la presidenta d'Universia va afirmar que “és un dels principals reptes als quals s'enfronten les institucions avui dia”. Per aquest motiu, en l'acte es va anunciar que la propera Junta General d'Accionistes d'Universia Espanya se celebrarà a la ciutat de Lleó, en coordinació amb l'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE). La trobada estarà oberta als rectors i rectores de les universitats portugueses, amb l'objectiu de debatre i compartir idees i propostes comunes en aquesta matèria. 

La Junta General d'Accionistes va concloure amb una trobada en què van participar diversos estudiants beneficiaris de la primera convocatòria de les beques Santander Erasmus. Aquest programa, impulsat per Banco Santander, el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i Crue Universitats Espanyoles ha ofert més de 5.000 ajuts per un import total de dos milions d'euros. L'objectiu és reconèixer l'excel·lència acadèmica dels Erasmus espanyols i afavorir la inclusió i la igualtat d'oportunitats.