La Cambra de Comerç Britànica a Espanya creu que els alumnes que vagin al Regne Unit ‘no podran accedir a fons europeus’

24/10/19
Comparteix aquesta informació

La directora de la Cambra de Comerç Britànica a Espanya, Eva Prada, va advertir el dilluns 21 d’octubre que anar a estudiar al Regne Unit podria ser més difícil un cop es culmini la sortida d’aquest país de la Unió Europea.

La Cambra de Comerç Britànica a Espanya creu que els alumnes que vagin al Regne Unit ‘no podran accedir a fons europeus’

En el marc de les conferències de Dret de formació contínua, Prada va explicar que de moment “el programa Erasmus segueix funcionant” i es va mostrar confiada que després del Brexit “hi haurà acords” entre el Regne Unit i països com Espanya per a l’intercanvi d’estudiants. “Més de 12.000 estudiants espanyols van a estudiar cada any al Regne Unit i tots dos països estan interessats que continuï aquest flux d’estudiants”, va afegir. 

La directora de la Cambra de Comerç Britànica a Espanya va destacar que, al marge de les conseqüències “negatives” del Brexit, aquests processos “sempre plantegen noves oportunitats” empresarials i va remarcar que coneixia casos d’empreses que han traslladat la seva seu europea, per exemple, a ciutats com Dublín, Frankfurt, París o Madrid i per tant, “s’estan beneficiant” de la situació fruit de la desinversió al Regne Unit. 

Segons Eva Prada, el sector de l’automoció serà un dels més afectats pel Brexit i dels que més està treballant per mesurar el seu possible impacte, ja que aquest sector és molt important al Regne Unit i Espanya. 

Durant la seva intervenció, que va tenir lloc a l’Aula Magna de la Universitat, Prada va fer un repàs dels antecedents del Brexit per comprendre més bé un procés que va qualificar de “diferent” i “històric” en un país que “sempre ha estat euroescèptic”. Va emfatitzar que les negociacions estan “enrocades” pel tema de la frontera d’Irlanda i va abordar els possibles escenaris que es plantegen amb les negociacions actuals, així com la possibilitat que es convoquin eleccions. 

Quant a l’impacte que el Brexit podria tenir a Espanya, Prada va explicar que el Regne Unit és el segon país que més inverteix tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya i va xifrar el negoci bilateral entre els dos països en 56.000 milions d’euros, una xifra que “podria canviar” amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. A més a més, va recordar que Espanya rep 19 milions de turistes britànics, que Espanya té més de 300.000 residents britànics i que més de 200.000 espanyols viuen al Regne Unit. 

Finalment, Prada va admetre que el Regne Unit “fa anys que es  prepara” per a la sortida de la Unió Europea i va deixar clar que després del Brexit “el mapa geopolític canviarà”. 

Sobre la Cambra de Comerç Britànica

Fundada a Barcelona l’any 1908, la Cambra de Comerç Britànica és l’única organització empresarial independent hispano-britànica a Espanya. El seu objectiu és, des de la independència, fomentar i crear relacions comercials i d’inversió entre tots dos països, tenint un paper clau en el suport de les empreses nouvingudes. La Cambra, que al Regne Unit està representada a través de British Chambers, Consell de Cambres de Comerç Britàniques al Regne Unit i en altres països, va ser fundada el 1908, té 300 empreses sòcies a Espanya i seus a Barcelona, ​​Madrid i Màlaga, l’entitat, a més a més, dona suport a les institucions més rellevants en matèria de comerç i també rep suport d’algunes d’aquestes institucions, com ara ICEX d’Espanya o DIT del Regne Unit.