La campiona mundial de taekwondo, Rosanna Simón, inaugura el curs esportiu 2019-2020

07/11/19
Comparteix aquesta informació

El passat 29 d’octubre, UIC Barcelona va inaugurar el curs esportiu 2018-2019. Rosanna Simón, campiona mundial de taekwondo el 2009 va ser l’encarregada d’impartir la sessió inaugural de l’acte.

La campiona mundial de taekwondo, Rosanna Simón, inaugura el curs esportiu 2019-2020

Belén Zárate, vicerectora de Comunitat Universitària, va donar la benvinguda als alumnes i va subratllar la importància de l’esport. “A la vida tindrem molts rivals –va apuntar Zárate– i l’esport és una escola”. Per la seva banda, Ernest Martínez, responsable d’Esports de la Universitat, va fer un resum del curs esportiu anterior, destacant el bronze en handbol masculí. Va felicitar, també, l’equip de voleibol, campió de la Lliga Universitària.

Seguidament, va ser el torn de Rosanna Simón, que va impartir la conferència titulada: “Les claus d’una puntada amb èxit”. La campiona mundial –antiga alumna de Fisioteràpia per la nostra universitat– va explicar als assistents la seva experiència com a esportista d’elit, els ensenyaments de l’esport i com va afrontar el seu pitjor moment en el preolímpic de Londres de 2012: Finalment, vaig entendre que l’actitud és l’espurna que et fa evolucionar”. Aquesta va ser la premissa que la va ajudar a superar el fracàs i a continuar lluitant, després de la qual cosa va aconseguir nombroses medalles.

L’empenta constant va ser el que la va moure en tot moment. “Des de sempre el meu somni era veure’m en un podi i al lloc més alt”, va assegurar Simó. Aquesta és la constància que la va portar a conquerir, finalment, la medalla d’or que la va proclamar campiona del Mundial de Taekwondo: el moment més important de la seva carrera. I, espera, “un de molts més èxits”.