La cultura surt de les aules a la Setmana Cultural de la UIC

27/04/12
Comparteix aquesta informació

El Servei d'Estudiants de la Universitat Internacional de Catalunya ha celebrat un any més la Setmana Cultural als campus Barcelona i Sant Cugat, amb un conjunt d'activitats que es van iniciar el dilluns 23 d'abril i han finalitzat avui, divendres, 27 d'abril.

La cultura surt de les aules a la Setmana Cultural de la UIC

La Setmana Cultural de Sant Jordi del 2012 ha proposat un seguit d’activitats perquè la cultura surti de les aules a través del teatre, el cinema, l’esport, l’art, la solidaritat, etc. La setmana va començar la Diada de Sant Jordi amb la tradicional venda de llibres i amb la venda de roses solidàries, una iniciativa que s’ha dut a terme a la UIC per primera vegada i ha recaptat diners per ajudar famílies desfavorides del barri del Raval de Barcelona. Al llarg del dia també es van recitar poemes al Racó de la Poesia Viva. D’altra banda, la música ha tingut un lloc destacat en aquesta celebració: a Sant Cugat, l’Aula de Música, formada per alumnes de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, va oferir el seu primer recital; pel que fa a Barcelona, la Coral de la UIC va interpretar un concert al Passeig de la Fontana.

El dimarts la Setmana Cultural va mostrar la vessant més cinematogràfica amb un concurs de sèries televisives que van promoure per primer any les professores de la Facultat de Ciències de la Comunicació Raquel Crisóstomo i Aurora Oliva, i un cinefòrum al Campus Sant Cugat amb la projecció de la pel·lícula Una mente maravillosa. Aquest dia també es va inaugurar l’exposició “La primera mirada enrere” per promoure un nou grup de pintura a la UIC coordinat per la pintora Núria Cagigós, autora de les obres de l’exposició.

L’endemà, es va presentar el nou Grup Gastronòmic de la UIC amb un tast d’olis d’oliva i un concurs. El dimecres mateix, els alumnes del grup de teatre van estrenar la representació de creació pròpia Teràpi@xpress, una crítica a la dependència a les noves tecnologies que pateix la societat actual i que va ser acollida amb molt d’èxit. El grup de teatre aquest any n’ha fet una segona representació al Campus Sant Cugat.
El dijous 26 d’abril, a la Facultat d’Educació, s’hi va realitzar un taller d’aquarel·les i un taller de mural. Finalment la Setmana Cultural conclou avui amb el Torneig Rector de futbol 7.

Al llarg de tota la setmana també s’han realitzat altres activitats, com una exposició bibliogràfica a les biblioteques, una exposició d’escultura i un concurs de fotografia sobre els colors de la primavera.

Un any més el Servei d’Estudiants ha organitzat la Setmana Cultural amb l’objectiu de promoure la inquietud cultural dels alumnes més enllà del que aprenen a les aules. A més a més, aquest any les activitats han tingut lloc en el context d’una setmana molt idònia: va començar el 23 d’abril amb la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, i ha finalitzat avui 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya.