La directora de la DGAIA, Ester Sara Cabanes, debat sobre la situació dels MENA en els Esmorzars Socials de l’IESF

19/02/20
Comparteix aquesta informació
La directora de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ester Sara Cabanes, va participar el 19 de febrer en els Esmorzars Socials organitzats per l'Institut d'Estudis Superiors de la Família (IESF) de UIC Barcelona.
La directora de la DGAIA, Ester Sara Cabanes, debat sobre la situació dels MENA en els Esmorzars Socials de l’IESF
Aquestes trobades s'impulsen en el marc de la Childcare and Family Policies Chair, iniciativa de l’IESF, en la qual col·labora la Fundació Joaquim Molins Figueras.
 
L’Esmorzar del dimecres passat tenia com a objectiu abordar i obrir el debat sobre la situació dels Menors Estrangers No Acompanyats (MENA) posant d'exemple la situació actual de Catalunya, una comunitat autònoma que té 4.000 MENA.
 
La directora de la DGAIA va parlar sobre la importància d'una tipificació adequada en els tipus d'acolliment i adopció, l'augment dels CREI (Centres Residencials d'Educació Intensiva), així com la necessitat de l'acompanyament i la formació preventiva a les famílies.
 
Davant d’aquest context, la ponent va esmentar la futura publicació d'un estudi elaborat per la DGAIA que constituirà una reflexió sobre el sistema amb l'objectiu de millorar els processos i optimitzar els recursos.
 
A la sessió, van assistir-hi professors, personal de l’IESF i responsables d'entitats com Marta Creus (Càritas) i Jaume Larriba (PDS Promoció i Desenvolupament Social).