La directora de l'IESF, Montserrat Gas, fa una estada de recerca als Estats Units

10/10/14
Comparteix aquesta informació

La Dra. Montserrat Gas, directora de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família (IESF) i professora de la Facultat de Dret de la UIC, ha fet una estada de recerca a la Georgetown University, Washington DC, de juliol a setembre.

La directora de l'IESF, Montserrat Gas, fa una estada de recerca als Estats Units

L’objectiu de la seva estada ha estat l’estudi de la jurisprudència de la Cort Suprema dels Estats Units sobre les objeccions de consciència en aquest país.

A més a més, durant el seu viatge Gas va impartir una conferència sobre la influència del dret matrimonial canònic en el matrimoni civil a Occident a l’School of Law de la Universitat d’Illinois. En aquesta universitat, va participar en diferents activitats acadèmiques organitzades per la Facultat i es va reunir amb membres del claustre.

També va participar al XIV Congrés Internacional de Dret Canònic, celebrat a la Catholic University of America (Washington DC), amb una comunicació sobre la compatibilitat entre l’existència del delicte d’apostasia i la llibertat religiosa en l’ordenament de l’Església.

A llarg d’aquests dos mesos, la Dra. Montserrat Gas ha visitat diverses institucions que treballen en defensa dels drets de la família als Estats Units i que tenen la seva seu a Washington: Family Research Council i Heritage Foundation. Totes dues són institucions amb les quals l’IESF mantindrà una estreta relació en diferents projectes, com, per exemple, Marri, una enciclopèdia en línia sobre la família que l’IESF desenvoluparà en col·laboració amb el Family Research Council.