La doctora Monsterrat Gas presenta una ponència en un Congrés a Oxford

12/09/16
Comparteix aquesta informació

La professora Montserrat Gas Aixendri, directora de l'Institut d'Estudis de la Família i vicedegana de la Facultat de Dret, ha participat en el congrés internacional ICLARS, que, en aquesta edició, duia per títol “Freedom of, for, from, within Religion: Differing Dimensions of a Common Right?”. El congrés s’ha celebrat al St. Hugh’s College (Oxford), del 8 a l’11 de setembre.

La doctora Monsterrat Gas presenta una ponència en un Congrés a Oxford

La ponència de Gas ha tractat sobre la situació de la diversitat religiosa a Europa i les implicacions jurídiques de l’afiliació religiosa davant l’estat. El treball destaca el bon nivell de protecció de la llibertat religiosa a Europa, tot i que caldria assegurar que tots els estats garanteixen que el dret d’afiliació religiosa i el canvi de religió no són motiu de discriminació.

El congrés, organitzat per l’International Consortium for Law and Religion Studies (ICLARS), la Brigham Young University (EUA) i el Regent’s Park College (Oxford), ha aplegat més de 150 professors i experts en dret i religió de tot el món, l’objectiu dels quals és estudiar les diverses dimensions de la llibertat religiosa, així com els conflictes jurídics actuals amb relació al respecte de les tradicions religioses, el proselitisme, la immigració, la seguretat, la igualtat i no-discriminació per motius religiosos.