La Dra. Arís, guardonada amb el premi Joan Profitós

18/12/12
Comparteix aquesta informació

La Dra. Nuria Arís, professora de la Facultat d'Educació, ha estat guardonada amb el 23è Premi Joan Profitós d'assaig pedagògic.

El premi es convoca sota el patronatge de l’Escola Pia de Catalunya amb la finalitat d’estimular la reflexió sobre les accions pedagògiques que treballen amb l’objectiu de desenvolupar íntegrament la persona. Aquesta reflexió pot ser realitzada des de l’acció pedagògica global o a partir d’un aspecte o des d’una experiència particular.

Arís va rebre el premi per l’assaig “L’estrès en el món educatiu: mites i realitats. Registres- tests i propostes de recursos per afrontar-los”, que va realitzar juntament amb Joan Riart, Carles Virgili i Montserrat Alguacil. Tots quatre formen part del Grup de Recerca sobre Estressors Laborals Docents (GRELDO) de la Secció Professional de Psicologia Educativa del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Els guardonats van rebre el premi durant la 62a Nit de Santa Llúcia a Tarragona, la Festa de les Lletres Catalanes, organitzada per Òmnium Cultural. La Festa, de caràcter itinerant, comprèn un conjunt d’activitats culturals a la ciutat que l'acull i una vetllada literària pels volts del 13 de desembre, dia de santa Llúcia. En el transcurs d'aquesta vetllada es lliuren alguns dels premis més prestigiosos de les lletres catalanes com el Premi Sant Jordi de novel·la, el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, el Premi Carles Riba de poesia, el Premi Josep M. Folch i Torres de novel·la per a nois i noies o el Premi Joan Profitós d'assaig pedagògic, entre d’altres.