La Dra. Isabel Villanueva recull el primer premi dels XXVII Premis CAC a la Investigació sobre Comunicació Audiovisual

22/01/16
Comparteix aquesta informació

La Dra. Isabel Villanueva Benito, vicedegana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona, ha recollit el primer premi dels XXVII Premis CAC a la Investigació sobre Comunicació Audiovisual, lliurat pel Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i dotat amb 5.000 euros, per un treball sobre com es pot impulsar l’òpera mitjançat internet. 

La Dra. Isabel Villanueva recull el primer premi dels XXVII Premis CAC a la Investigació sobre Comunicació Audiovisual

El premi l’ha lliurat avui, 20 de gener, el president del CAC, Roger Loppacher, en un acte que ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans, en el marc de la VII Jornada de Recerca en Comunicació als Països Catalans.

El treball s’intitula “La mediatización audiovisual de la ópera como proceso de apertura a nuevos públicos en el siglo XXI”. L’estudi analitza com, amb l’arribada de l’era digital, les institucions operístiques reformulen les relacions amb els mitjans de comunicació, tant des del punt de vista divulgatiu com educatiu, i per aconseguir el seu objectiu utilitzen estratègies de comunicació a gran escala mitjançant els mitjans digitals.

També s’ha lliurat un segon premi, dotat amb 2.000 euros, a Núria Araüna i Baró pel treball “Figuraciones de la feminidad y marcos de relaciones sexoafectivas en los vídeos musicales independientes producidos en España”.

El president del CAC ha felicitat les dues guanyadores i ha explicat la importància que la recerca té per al Consell. “És un àmbit rellevant perquè, per a un organisme regulador com el nostre, és del tot indispensable disposar de coneixement estratègic sobre el sector de la comunicació, i en especial sobre el sector audiovisual, abans de prendre decisions i adoptar acords”. 

El jurat dels Premis ha estat format pel vicepresident del CAC, Salvador Alsius, com a president del jurat, i pels vocals Joan Botella, Arantxa Capdevila, Jordi Berrio, Josep Maria Català i Matilde Obradors. Salvador Alsius ha fet una glossa dels dos treballs guanyadors.

Primer premi: “La mediatización audiovisual de la ópera como proceso de apertura a nuevos públicos en el siglo XXI”. Isabel Villanueva Benito

Segon premi: “Figuraciones de la feminidad y marcos de relaciones sexoafectivas en los vídeos musicales independientes producidos en España”. Núria Araüna i Baró