La Dra. Judith Urbano i el Dr. Guillem Carabí, professors de l'ESARQ, presenten dos articles a la revista "Matèria"

24/10/14
Comparteix aquesta informació

La Dra. Judith Urbano i el Dr. Guillem Carabí, professors de les àrees de Composició i Expressió Gràfica de l'ESARQ-UIC, han col·laborat amb dos articles en l'últim número de "Matèria. Revista internacional d'Art."

La Dra. Judith Urbano i el Dr. Guillem Carabí, professors de l'ESARQ, presenten dos articles a la revista "Matèria"

La revista reapareix en el camp de les publicacions periòdiques. Per aquest motiu, el 22 d’octubre passat va tenir lloc un acte de presentació, a càrrec del Dr. Jordi Coca, en què també van intervenir la Dra. Rosa Alcoy i la Dra. Magda Polo, directores de la publicació.

Matèria és la revista del Departament d’Història de l’Art, de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. S’hi publiquen articles de professors universitaris, estudiosos especialistes en diferents matèries de la teoria i la història de l’art de prestigi reconegut.

En aquest número 8 es tracten qüestions de pintura i decoració escultòrica d’època moderna, d’arquitectura i urbanisme de la Barcelona del segle XIX i d’escultura catalana del segon decenni del segle XX.

En aquest context, la Dra. Judith Urbano, professora de l’ESARQ, ha aportat amb el seu article un estudi sobre tres aspectes de la Casa Gralla poc coneguts i abordats escassament per la historiografia, amb el títol “Noves aportacions sobre la façana i el pati de la Casa Gralla”.

D’altra banda, Guillem Carabí, professor també de l’ESARQ, analitza la singular peça que corona la casa Bofarull, obra de l’arquitecte Josep M. Jujol, en l’article “L’àngel penell que corona la Casa Bofarull: algunes consideracions a l’entorn de l’escultura”.