La Dra. Montserrat Gas aprofundeix a Jerusalem sobre l'asil per persecució religiosa a Europa

05/10/13
Comparteix aquesta informació

La Dra. Montse Gas, professora de la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques i directora de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família, va presentar el dimecres passat, 2 d'octubre, la ponència "L'asil per persecució religiosa a Europa" a la International Conference: Religious Diversity Governance. Territorial and Personal Law, que ha tingut lloc a The Hebrew University of Jerusalem del 2 al 4 d'octubre.

La Dra. Montserrat Gas aprofundeix a Jerusalem sobre l'asil per persecució religiosa a Europa

Durant la ponència, la Dra. Montse Gas va analitzar les situacions d’asil religiós que es viuen actualment a Europa. Així, la professora va tractar alguns dels conflictes que s’han produït en els últims anys entre estats i confessions religioses a Europa, continent en què, per altra banda, el dret a canviar de religió ha assolit un alt nivell. Gas va reflexionar sobre com resoldre i evitar en el futur aquests conflictes.

El congrés, organitzat conjuntament pel Grup Interuniversitari Drets Culturals i Diversitat, The Hebrew University of Jerusalem i la Universitat de Barcelona, va reflexionar entorn a qüestions com “Pot l’aplicació de normes personals als diversos grups facilitar la convivència en un estat plural?” . Prenent com a premissa el model vigent a Israel, es va entaular un debat científic sobre les aportacions positives i els inconvenients eventuals d’un sistema de coexistència entre normes territorials i personals al servei d’una societat plural des del punt de vista cultural i religiós.

Així, les jornades van ser una ocasió per a l’intercanvi d’opinions i propostes amb vista a la resolució de conflictes en els quals hi ha en joc el respecte dels drets humans.

A més de la presentació de la ponència, la Dra. Montse Gas va participar en el comitè científic del congrés, com a membre del Grup Interuniversitari Drets Culturals i Diversitat.