La Dra.Tintoré presenta els resultats d'una recerca sobre el lideratge dels directors d'escoles portugueses

09/01/19
Comparteix aquesta informació

Es tracta d'un taller en el qual van participar vuit investigadors i vint directius portuguesos

La Dra.Tintoré presenta els resultats d'una recerca sobre el lideratge dels directors d'escoles portugueses

La Dra. Mireia Tintoré va participar el 23 de novembre en un taller organitzat per la Universitat Catòlica Portuguesa de Porto (UCP). Va presentar els resultats del seu equip de recerca sobre el lideratge dels directors portuguesos en una sessió titulada “Històries de vida de directors portuguesos. El que ens diu la recerca”.

Durant els mesos de maig i juny d'aquest any, un equip de vuit investigadors, del qual forma part la professora Tintoré, ha realitzat i analitzat vint entrevistes individuals a directors d'escoles portugueses per recollir la seva història de vida; d'aquesta manera, es van poder recopilar les percepcions dels directors quant a la seva formació com a líders escolars. 

Amb l'objectiu de retornar les dades recollides, i intentar tenir-ne una comprensió més bona, es va dur a terme una discussió i reflexió grupal en un taller a la universitat portuguesa, amb la presència de vint directors d'escoles públiques i privades portugueses. 

Aquesta activitat ha contribuït a incrementar els llaços entre la recerca i el context real, ha possibilitat un contacte directe dels participants amb les dades recollides, i alhora ha permès escoltar i integrar en el procés de recerca les interpretacions, sorpreses i suggeriments del grup de directors.