La Facultat d’Educació comparteix les pràctiques del grau com a experiència d’innovació docent

05/02/16
Comparteix aquesta informació

La Dra. Maite Fuertes, professora de la Facultat d’Educació i membre del grup de treball MIF-Pràcticum, va participar en l’organització del seminari “Les pràctiques als graus de Mestre”, juntament amb la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. 

La Facultat d’Educació comparteix les pràctiques del grau com a experiència d’innovació docent

El seminari va tenir lloc a la Universitat de Lleida el dia 3 de febrer, s’emmarca en el programa MIF de Millora i Innovació de la Formació Inicial de Mestres i es vincula amb els Projectes de recerca ARMIF 2014 de les pràctiques de mestre. A l’acte, s’hi va presentar el document “El Pràcticum com a estratègia de professionalització en la formació inicial docent” que ha estat elaborat pels organitzadors a partir del treball dut a terme pel grup de treball MIF-Pràcticum. En el document, s’hi recullen aspectes teòrics i punts de reflexió i millora amb relació a quatre eixos: encaix de les pràctiques amb el model formatiu de mestres, avaluació formativa, formació i selecció de tutors i compromís social i Pràcticum. 

Al seminari, hi van assistir representants de les administracions, de les diferents universitats catalanes i dels centres formadors. De UIC Barcelona hi van participar el Dr. Salvador Vidal, la Dra. Carme Balaguer i els professors Núria Hernández i José Luis Adam, tots ells membres de la Comissió de Pràctiques de la Facultat d’Educació.