La Facultat d'Humanitats analitza les eleccions dels Estats Units

17/11/12
Comparteix aquesta informació

Amb la idea de promoure una activitat cultural mensual, la Facultat d'Humanitats va organitzar, el dilluns passat, una conferència sobre les eleccions nord-americanes amb el professor Ernesto Pascual, expert en el sistema electoral dels Estats Units.

La Facultat d'Humanitats analitza les eleccions dels Estats Units

Gràcies a l’actualitat del tema, a la conferència hi van assistir tant alumnes de la mateixa Facultat d’Humanitats, com d’altres titulacions. Pascual, professor de l’assignatura Política Comparada, Sistemes Electorals i Partits Polítics, a més d’explicar quin és el funcionament del sistema americà, va fer una anàlisi del resultat de les darreres eleccions en què va ser reelegit Barack Obama.

El professor Pascual, entre d’altres punts, va parlar dels problemes d’Obama a l’hora de governar per la divisió en què es va trobar durant el seu mandat: “ell és demòcrata, però les càmeres eren republicanes, fet que feia que les accions d’un partit o d’un altre es poguessin bloquejar”.

Aquesta conferència s’emmarca en un conjunt d’activitats culturals que vol organitzar cada mes la Facultat d’Humanitats, com ara conferències, tallers o visites a diferents sectors del món cultural.