La Facultat d'Humanitats de la UIC rep una subvenció de la Fundació 'la Caixa' per un innovador projecte sobre oratòria

25/02/15
Comparteix aquesta informació

“Oratòria: èxit escolar, desenvolupament personal i cohesió social” és el títol del projecte que va presentar la Facultat d’Humanitats a la convocatòria Acció social i interculturalitat 2014 de la Fundació ‘la Caixa’, en el marc del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials. Com explica Teresa Vallès, degana de la Facultat d’Humanitats, “el projecte vol contribuir a resoldre la dificultat real amb què es troben els joves per argumentar i expressar-se oralment”

La Facultat d'Humanitats de la UIC rep una subvenció de la Fundació 'la Caixa' per un innovador projecte sobre oratòria

Aquest projecte neix amb la finalitat de crear una autèntica simbiosi entre l’escola i la universitat. Segons la professora Vallès, “aporta solucions a la important tasca de formació en comunicació oral, tant al batxillerat com a la universitat, a la vegada que promou el voluntariat universitari i els valors solidaris de caràcter social, cívic i mediambiental”.

El que es pretén és donar formació en oratòria a alumnes de batxillerat i estudiants universitaris. L’objectiu és, per tant, ensenyar els joves estudiants a escoltar i a ser escoltats, és a dir, a saber reflexionar, analitzar, sintetitzar i argumentar, amb total respecte envers les intervencions dels altres.

Per aconseguir-ho, la Facultat oferirà tallers d’oratòria per preparar la defensa oral del Treball de Recerca dels alumnes de batxillerat; també formarà en oratòria un grup d’alumnes del grau en Humanitats i Estudis Culturals i d’altres titulacions, perquè puguin aplicar-lo en la seva tasca com a voluntaris en centres d’ensenyament secundari, on impartiran tallers de sensibilització per difondre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de les Nacions Unides.

En definitiva, es tracta de contribuir al desenvolupament de la capacitat de comunicació oral dels alumnes, així com de la seva responsabilitat i cohesió social. En total, el projecte es proposa arribar a uns 2.000 alumnes.