La Facultat d’Humanitats forma en l’oratòria estudiants de batxillerat

04/11/15
Comparteix aquesta informació

Quinze grups de dotze escoles diferents ja han participat, fins ara, en els tallers d’oratòria que organitza la Facultat d’Humanitats a la universitat. Durant un matí els alumnes han après tècniques de comunicació oral, orientades a l’exposició del Treball de Recerca.

La Facultat d’Humanitats forma en l’oratòria estudiants de batxillerat

La formació, impartida pel professor Fernando Carrera, està tenint una gran acceptació dels alumnes, que veuen en les dinàmiques de les sessions una forma amena i divertida d’enfrontar-se amb les seves pors i d’incrementar en seguretat en el moment d’enfrontar-se amb un auditori.

Segons explica Carrera, a diferència del que succeeix en altres països, “molt poques escoles espanyoles han apostat fins ara pel món del debat i les mancances amb les quals els alumnes arriben a la universitat són notables”. Aquests cursos busquen superar aquest sot en què es troben tants alumnes. “Si a les escoles es formés els nens en oratòria –continua explicant el professor d’aquests tallers– aquests nens ‘trencarien’ moltes de les barreres amb què es troben en arribar a la universitat. La inseguretat és el gran problema en el moment de parlar en públic”.

Així, en grups de fins a trenta-sis persones, els nois i les noies de batxillerat aprenen els mecanismes bàsics de la tècnica de parlar en públic. “Ha estat un taller molt pràctic i profitós –diu un dels professors de l’Escola El Pinar–. Els alumnes ara coneixen molt més bé els mecanismes necessaris per parlar en públic”.

Aquestes jornades d’oratòria es duen a terme gràcies a la Fundació “la Caixa” que, en el marc del Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials, va proporcionar una subvenció a la Facultat d’Humanitats per tirar endavant el projecte, que havien presentat a la convocatòria Acció Social i Interculturalitat 2014.