La família de Carlos Pujol dóna a UIC Barcelona tot l’arxiu personal de l’escriptor

04/03/16
Comparteix aquesta informació

Carlos Pujol va ser un home entregat a la literatura. Va estar sempre lligat a les lletres; ja fos com a lector, com a escriptor, com a traductor o com a docent. Pujol va impartir classes a la Facultat d’Humanitats durant deu anys. Ara, Marta Lagarriga, la seva muller, ha donat tot l’arxiu personal del seu marit a UIC Barcelona.

La família de Carlos Pujol dóna a UIC Barcelona tot l’arxiu personal de l’escriptor

La firma del donatiu va tenir lloc dimarts passat. Teresa Vallès, degana de la Facultat d’Humanitats, va valorar la documentació entregada a UIC Barcelona com a “molt valuosa per a la recerca”. L’arxiu personal de l’intel·lectual consta de quinze carpetes amb correspondència personal, ressenyes, entrevistes i notícies sobre llibres de Carlos Pujol, així com mecanoscrits i articles seus, textos de conferències i diverses fotografies.

Carlos Pujol va jugar durant molts anys un paper molt important dins de l’editorial Planeta. Va ser un home de confiança tant de José Manuel Lara pare com del fill. A més a més, mentre va treballar a l’editorial, va ser una persona clau en l’atorgament del Premi Planeta. En aquest sentit, cal destacar la funció de Pujol amb els escriptors novells, als qui des de la seva posició sempre va intentar ajudar.

Tot i no haver tingut èxit entre el gran públic, Carlos Pujol era molt respectat pels seus companys de professió, que valoraven, sobretot, la seva sapiència literària i la personalitat de l’escriptor. Pujol, un home íntegre i discret, es pot considerar, en paraules de Teresa Vallès, “un humanista contemporani, un referent proper de l’humanisme que UIC Barcelona té com a ideari”.

El mes de gener de l’any que ve, quan es compliran cinc anys de la mort de Carlos Pujol, la Facultat d’Humanitats dedicarà unes jornades en homenatge a l’intel·lectual.