La Fundació Salas renova el seu compromís amb el Postgrau en Accessibilitat i Disseny per a Tothom de l'ESARQ-UIC

11/06/14
Comparteix aquesta informació

La Fundació Salas va renovar ahir el seu compromís amb el Postgrau en Accessibilitat i Disseny per a Tothom de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UIC (ESARQ-UIC), que arrencarà el proper octubre la seva quarta edició. A la signatura de renovació del conveni hi han estat presents Pere Esteve, president de la Fundació Salas, el rector de la UIC, el Dr. Pere Alavedra, i el director del postgrau, l'arquitecte Enrique Rovira-Beleta.

La Fundació Salas renova el seu compromís amb el Postgrau en Accessibilitat i Disseny per a Tothom de l'ESARQ-UIC

Aquest postgrau és la primera iniciativa formal acadèmica que contempla l’accessibilitat des d’un punt de vista global i en un marc de transversalitat, i és de gran importància per aconseguir que el disseny per a tothom sigui universal i versàtil, ja que els requeriments d’accessibilitat són diferents a cada país.

Aquest curs és una oportunitat per descobrir que “les capacitats de les persones amb discapacitats” i que “l’accessibilitat no és solament una necessitat per a les persones amb discapacitat, sinó un avantatge per a tots els ciutadans”, afirma el seu director, Rovira-Beleta. Cal aconseguir amb això ciutats, edificis, habitatges, mitjans de transport i sistemes de comunicació còmodes i segurs per a tots els ciutadans, especialment per a aquells de mobilitat i/o comunicació reduïda, i amb un disseny normalitzat per a tothom.

El programa combina teoria i pràctica, i les sessions de treball són virtuals i interactives (en línia), per la qual cosa l’alumne pot cursar aquests estudis des de qualsevol part del món. El claustre està format per professors de diferents països i per professionals de reconegut prestigi en els diferents sectors de l’àmbit i l’activitat del disseny per a tothom, així com per representants d’organitzacions de persones amb discapacitats i institucions de serveis en matèria d’accessibilitat universal.

Inscripcions: postgrado@uic.es