La pau, fil conductor del 8è Taller Transversal de Sostenibilitat

25/11/16
Comparteix aquesta informació

La Universitat dimecres va celebrar la vuitena edició del Taller Transversal de Sostenibilitat, sota el títol “Construïm la pau per promoure el desenvolupament sostenible”. L’objectiu d’enguany del taller, dirigit per Sílvia Albareda, directora de UIC Barcelona + Sostenible, era estudiar la relació entre la promoció de la pau i el desenvolupament sostenible. En total, es van presentar 23 projectes de l’alumnat, relacionats amb l’enunciat del taller, tant en format pòster com a través de tallers.

La pau, fil conductor del 8è Taller Transversal de Sostenibilitat

El Taller Transversal va començar amb una taula amb el títol “Històries per promoure la pau”, en què hi van participar la doctora Dolores Limón, professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Sevilla i directora d’un projecte d’educació per a la ciutadania en contextos d’exclusió social al Senegal; i Ousman Umar, un jove ghanès que va explicar el seu testimoni i l’odissea personal per aconseguir arribar a Espanya a la recerca d’un futur millor. La taula rodona la va moderar Alberto T. Estévez, vicerector d’Organització i Planificació de UIC Barcelona -gerent,  i es va obrir un debat entre els assistents.

Tot seguit, va començar la presentació dels pòsters i tallers, que els alumnes van exposar davant avaluadors de la Universitat. Van tractar temes diversos relacionats amb la promoció de la pau i el desenvolupament sostenible, com ara l’energia solar i la guerra, la desnutrició i l’explotació infantil, els ecorefugiats, etc.

Finalment, la vuitena edició del Taller Transversal la va cloure el Dr. Emilio Chuvieco, catedràtic de Geografia de la Universitat de Alcalá de Henares i director de la Càtedra d’Ètica Ambiental, amb una conferència-col·loqui sobre les bases ètiques del consum sostenible.