La professora Pujol presenta una comunicació de literatura comparada a Wolverhampton (Anglaterra)

18/07/16
Comparteix aquesta informació

Maria Pujol, professora de la Facultat d’Educació de UIC Barcelona, va presentar una comunicació al British Comparative Literature Association 2016: Salvage (BCLA 2016) que va tenir lloc a Wolverhampton, Anglaterra.

La professora Pujol presenta una comunicació de literatura comparada a Wolverhampton (Anglaterra)

La comunicació —“How to recover, transform and transfer Robinson Crusoe and John Silver into another literature”— es basava en una anàlisi feta per la professora Pujol de dues novel·les de Josep Vallverdú basades en Robinson Crusoe i L’illa del tresor. Durant la seva intervenció va explicar com les novel·les de Vallverdú Les Raons de Divendres i El testament de John Silver responen amb molta coherència les influències de l’autor i de la tradició literària occidental.

Són dues novel·les que es basen en els clàssics anglesos de Robinson Crusoe i L’illa del tresor: Les raons de Divendres pren l’argument de Robinson Crusoe, però qui explica la història aquí és en Divendres, l’esclau d’en Robinson Crusoe, i no en Robinson; El testament de John Silver és una continuació de L’illa del tresor perquè explica què fa el pirata John Silver després de marxar del vaixell “La Hispaniola”.

El BCLA 2016: Salvage considera la circulació internacional i transnacional de la textualitat en els marcs comparatius i històrics més amplis.