La professora Robin Fretwell Wilson, de la Universitat Illinois, visita UIC Barcelona

30/04/15
Comparteix aquesta informació

Convidada per l’IESF, l’experta en dret de família va participar ahir en un seminari de recerca i va impartir una classe als alumnes de Dret. A més, aquesta visita ha servit per establir possibles acords d’intercanvis entre totes dues universitats.

La professora Robin Fretwell Wilson, de la Universitat Illinois, visita UIC Barcelona

Segons va explicar la professora d’Illinois, amb l’explosió dels nens nascuts fora del matrimoni, els Estats Units s’ha convertit en un país en què la realitat familiar més freqüent dels menors és viure amb un sol progenitor i molt probablement amb la seva parella actual. Aquest nou i creixent context fa cada vegada més difícil la presumpció de legitimitat i la protecció del nen en els processos d’adopció, així com la prevenció de l’incest.

La professora Robin Fretwell és directora de l’Institut sobre Dret i polítiques de família de la Universitat d’Illinois. Està especialitzada en salut, educació, ètica biomèdica, dret i violència. Ha publicat set llibres al voltant de les seves àrees de treball, com Reflexions crítiques sobre els principis de la Llei de la dissolució de la família, El Manual de la infància, Cultura i violència o Matrimonis del mateix sexe i llibertat religiosa. Els seus articles han aparegut en revistes de prestigi com Boston College Law Review, Cornell Law Review o Emory Law Journal, i també en nombroses revistes científiques.

La professora Fretwell és membre de l’American Law Institute, i el 2014 va ser elegida membre del Consell Executiu per a la Societat Internacional de Dret de Família. Ha treballat en la reforma legal de l’estat de Utah per aprovar una llei que equilibri els drets dels grups LGBT i les minories religioses. L’any 2007 va rebre el Premi Legislativa Ciutadana, pel seu treball en el canvi de la llei de consentiment informat de Virgínia.

La intervenció de la professora Fretwell portava com a títol: “The risks of children in non-traditional famílies”.