La UIC Barcelona signa un conveni amb el Grup de Treball Estable de Religions (GTER)

14/05/15
Comparteix aquesta informació

La UIC Barcelona i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) van signar un conveni de col·laboració científica el divendres 8 de maig passat. La voluntat d’ambdues institucions és promoure la recerca científica en l’àmbit de les religions i el seu paper en la vida civil.

La UIC Barcelona signa un conveni amb el Grup de Treball Estable de Religions (GTER)

A la signatura del conveni, hi van ser presents el rector de la UIC Barcelona, el Dr. Pere Alavedra, el Sr. Guillem Correa, en representació del GTER, la Dra. Montserrat Gas i el professor Joan Hernàndez.

El primer treball que es durà a terme en l’àmbit del conveni és una recerca sobre la contribució de les religions a la sostenibilitat de la societat catalana. Aquesta recerca vol fer visible la gran quantitat d’accions “invisibles” que fan cada dia les confessions religioses i les seves institucions en favor de la societat catalana, i que contribueixen de manera eficaç a la cohesió social i a la sostenibilitat del nostre país. Es tracta d’un projecte finançat per la Generalitat de Catalunya en el context de la convocatòria d’ajuts RELIG 2014.

La signatura d’aquest conveni suposa un primer pas, simbòlic i per això molt rellevant, de diàleg i col·laboració entre les religions i l’àmbit acadèmic. L’estudi científic de la religió i de la seva contribució específica al bé comú, és a dir, a la cohesió, al desenvolupament i a la pau social és absolutament necessari en un moment en què sovint la religió es presenta com un element de discòrdia i de tensió social.

La investigadora principal del projecte és la Dra. Montserrat Gas, professora de Dret Eclesiàstic de l’Estat de la Facultat de Dret i directora del l’Institut d’Estudis Superiors de la Família de la UIC Barcelona.

El Grup de Treball Estable de Religions (GTER) és una xarxa de confessions religioses, que promou la pau i l’harmonia entre les religions; un punt de referència del diàleg pràctic i de treball conjunt entre les religions. El grup va rebre el 4 de maig passat la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat, Artur Mas.