La UIC crea una aula de polítiques familiars amb l'impuls de la Fundació Joaquim Molins Figueras

27/05/13
Comparteix aquesta informació

Un seminari sobre família, pobresa i habitatge serà una de les primeres activitats que impulsarà l'Aula des de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família de la Universitat.

La UIC crea una aula de polítiques familiars amb l'impuls de la Fundació Joaquim Molins Figueras

L’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) de la UIC i la Fundació Joaquim Molins Figueras han signat un conveni de col·laboració a través del qual es constitueix l’Aula de Polítiques Familiars Joaquim Molins Figueras.

La Fundació Joaquim Molins Figueras té, entre els seus objectius, aprofundir en el coneixement de la situació actual de la família i traslladar propostes tant als que tenen responsabilitats públiques com als diferents agents socials. En aquest sentit, l’Aula, que dirigirà la responsable de l’IESF, Montserrat Gas Aixendri, treballarà per dibuixar un mapa de la situació actual de la família, sensibilitzar la societat en matèria de polítiques familiars i proposar actuacions possibles als poders públics i als agents socials. Les activitats de formació i de divulgació seran, per tant, objectius prioritaris de l’Aula.

L’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) va néixer el 2004 al si de la UIC i es va convertir en el primer institut de rang universitari a Espanya que té entre els seus objectius promoure l’estudi i la investigació de les polítiques familiars. L’IESF desenvolupa activitats en l’àmbit de la recerca, de la docència i de la divulgació, i té des de l’any 2010 un Observatori de Polítiques Familiars amb l’objectiu d’estar present als fòrums que contribueixin positivament en la presa de decisions sobre les polítiques familiars i tenir una presència activa en el debat públic.

En el marc de l’Aula, es pretén organitzar cursos i seminaris sobre polítiques familiars i es publicarà una col·lecció de quaderns de polítiques familiars per difondre entre polítics, tècnics i experts. Una de les primeres activitats de divulgació serà l’organització d’un seminari anual d’experts que generi un entorn de debat constructiu, fruit del qual neixin noves idees i propostes per millorar la situació de les famílies. En aquesta línia, està previst que el primer seminari, que tindrà lloc a l’octubre, se centri en “Família, pobresa i habitatge”.

La creació de l’Aula dóna, d’aquesta manera, continuïtat i consolida la col·laboració entre totes dues institucions que es va gestar el 2004. En la signatura del conveni, hi han estat presents el rector de la UIC, el Dr. Pere Alavedra, i el Sr. Joaquin Molins Gil, patró de la Fundació Joaquim Molins Figueras.