La UIC investiga l'efecte regenerador neuronal del fàrmac Nucleo CMP-Forte de Ferrer

12/06/13
Comparteix aquesta informació

La UIC i Ferrer han signat avui un conveni de col·laboració a través del qual es constitueix l'aula Nucleo CMP-Forte Ferrer. Des d'aquesta nova aula, es pretén potenciar la investigació sobre els efectes del fàrmac de Ferrer Nucleo CMP-Forte sobre la mielinització dels nervis perifèrics. Aquesta tasca permetrà confirmar els efectes beneficiosos del fàrmac en el tractament de patologies desmielinitzants, com les leucodistròfies, la neuropatia diabètica o la polineuropatia inflamatòria crònica.

La UIC investiga l'efecte regenerador neuronal del fàrmac Nucleo CMP-Forte de Ferrer

A la signatura del conveni, hi han estat presents, per part de Ferrer, el Dr. Fernando García Alonso, director de l’Àrea Científica; el Dr. Joaquim Delgadillo, director de Desenvolupament Clínic, i el Dr. José L. Lorenzo, director mèdic. Per part de la UIC, hi han assistit el Dr. Pere Alavedra, rector de la Universitat; el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i la Dra. Núria Casals, directora de l’aula Nucleo CMP-Forte Ferrer.

Avenç en la investigació

L’Àrea de Farmacologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC, dirigida per la Dra. Núria Casals, va iniciar el 1999 una col·laboració científica amb Ferrer Internacional per a l’estudi del mecanisme d’acció de diferents fàrmacs, col·laboració que s’ha mantingut durant els últims 13 anys.

Durant el període 1999-2002 es van analitzar els efectes protectors del fàrmac Citicolina en la mort neuronal per isquèmia.

En el període 2003-2006 es va estudiar l’efecte protector del fàrmac Nucleo CMP-Forte sobre les cèl·lules nervioses, i des de l’any 2007 s’investiga l’efecte d’aquest mateix fàrmac sobre les cèl·lules de Schwann en el tractament de les neuropaties perifèriques i la regeneració del sistema nerviós perifèric.

Actualment, l’equip estudia l’efecte regenerador neuronal del fàrmac Nucleo CMP-Forte en cocultius de Schwann i neurones.

El grup de recerca liderat per la Dra. Núria Casals ja ha publicat quatre articles en revistes internacionals sobre la investigació dels efectes de Nucleo CMP-Forte.