La UIC ofereix al professorat de secundària i batxillerat de Catalunya un taller de primers auxilis i de reanimació cardiopulmonar

27/02/15
Comparteix aquesta informació

La UIC ha ofert un taller de primers auxilis i un taller de reanimació cardiopulmonar dirigit a professors de secundària i batxillerat. Aquesta activitat, que se celebra per segona vegada, ha tingut una quarantena de participants i molt bona acollida. 

Cada taller ha estat dirigit per alumnes d’últim curs d’Infermeria, guiats per les dues coordinadores del taller, les professores Encarna Rodríguez i Mariona Guerrero, que també han assistit a la sessió per avaluar-los. La iniciativa s’emmarca en el pràcticum de rol docent, una competència molt necessària per a la professió, que vol vetllar per la prevenció i la promoció de la salut, però que no sempre es treballa de manera adient.

El taller de reanimació cardiopulmonar ha constat d’una part més teòrica, en què s’ha informat a grans trets sobre la incidència de les parades cardiovasculars en la societat  i de com s’ha d’actuar en aquest cas, i d’una part pràctica, en la qual s’ha aplicat aquesta tècnica als torsos de maniquins preparats per a l’ocasió.

El taller de primers auxilis ha abordat també de manera teoricopràctica quatre casos amb què un docent pot trobar-se a l’aula: crisis d’ansietat, crisis convulsives, hemorràgies i síncopes. La sessió ha estat molt participativa i els alumnes organitzadors han entregat un fulletó informatiu realitzat per ells mateixos en què hi constaven els consells i les maneres d’actuar adients per a cadascun d’aquests casos.