La UIC organitza en col·laboració amb l'i2CAT el primer taller dins del projecte RICHES

07/03/14
Comparteix aquesta informació

El taller, que se celebrarà el 13 de maig al Campus Barcelona de la UIC, servirà per establir les bases de la investigació de les diferents àrees de recerca del projecte RICHES. Com a resultat, el taller fixarà un acord inicial de definicions bàsiques i els marcs conceptuals que han de delinear el projecte, basat en la investigació i l'estudi del context del canvi i el paper del patrimoni cultural en el desenvolupament econòmic i social a Europa.

La UIC organitza en col·laboració amb l'i2CAT el primer taller dins del projecte RICHES

Els diferents partners del projecte, professionals internacionals (figures clau per al desenvolupament del patrimoni cultural), estan convidats a participar i contribuir en la definició de la taxonomia i els conceptes entorn del projecte RICHES.

RICHES (Renewal, Innovation & Change: Heritage and European Society) és un projecte de recerca que parteix d’un canvi i gravita al seu voltant; sobre com l’arribada de les tecnologies digitals exigeix una transformació, i ofereix als ciutadans de la Unió Europea una gran oportunitat d’utilitzar el patrimoni cultural com una eina per al desenvolupament social i econòmic. Atès que les tecnologies digitals impregnen tota la societat, estem obligats a repensar la manera com actuem i ens fem preguntes: com les institucions que allotgen i preserven el patrimoni cultural poden renovar-se i reinventar-se a si mateixes? Com una societat cada vegada més diversa ha d’utilitzar el nostre patrimoni cultural? Com el ciutadà de la UE, sol o com a part d’una comunitat, pot tenir un paper cocreatiu vital? Quines són les limitacions de les noves tecnologies en la representació i la promoció del patrimoni cultural? Com el patrimoni cultural pot ser una força en la nova economia de la UE?

Amb aquest seminari pràctic, i2Cat i la UIC uneixen forces per reduir les distàncies entre la situació de canvi en la qual el patrimoni cultural es reinventa, la comunitat acadèmica (professors i investigadors) i l’alumnat (la nova generació de gestors culturals de tot el món). A més a més, el taller esdevé una oportunitat única per difondre i promoure el projecte RICHES entre investigadors, educadors, científics, professionals de la indústria, responsables polítics, i les noves estratègies i els àmbits de la investigació que es desenvolupen en el context europeu.