La UIC pagarà la meitat de la matrícula universitària als alumnes d'Humanitats

15/05/13
Comparteix aquesta informació

La UIC assumeix una funció de mecenatge del Grau en Humanitats i Estudis Culturals, així com del bloc d'humanitats, si es cursa alguna de les tres dobles titulacions de la Facultat.

La UIC pagarà la meitat de la matrícula universitària als alumnes d'Humanitats

El sector cultural aporta més d’un 3% al PIB, segons l’Anuari d’Estadístiques Culturals de 2012, elaborat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. En aquest sentit, la UIC està convençuda de la necessitat de formar professionals del sector cultural per contribuir al progrés social, tal com manifesta la degana de la Facultat d’Humanitats, la Dra. Teresa Vallès.

Per aquest motiu, el curs que ve els alumnes que es matriculin al Grau en Humanitats i Estudis Culturals pagaran la meitat del preu de la matrícula. La UIC assumirà el 50% del preu actual per crèdit, de manera que pels 60 crèdits d’un curs acadèmic l’alumne haurà d’abonar només 3.600 euros. Així mateix, també es farà càrrec de la meitat de matrícula del bloc d’humanitats en el cas que es cursi alguna de les tres dobles titulacions que s’imparteixen a la Facultat d’Humanitats.

La Dra. Teresa Vallès assegura que “el mecenatge del Grau en Humanitats i Estudis Culturals que fa la UIC és una aposta decidida per una societat impregnada d’humanisme. El missatge no pot ser més clar: les humanitats són part de la solució dels problemes que ha d’afrontar la nostra societat”.

Per això, la UIC aposta per formar professionals de l’àmbit de la cultura capaços de transmetre aquest patrimoni a través de la seva vida personal i laboral. En definitiva, és pel seu sentit de responsabilitat social que la UIC vol facilitar que més alumnes puguin accedir al Grau i a les dobles titulacions que s’imparteixen a la Facultat.

Formació de la Facultat d’Humanitats

El Grau en Humanitats i Estudis Culturals es proposa formar professionals del sector cultural amb una sòlida formació humanística. En aquest Grau, s’articula la reflexió teòrica amb l’adquisició de competències personals i professionals. La formació acadèmica que reben els alumnes ofereix una comprensió transversal i integradora de les cultures i està potenciada per l’atenció personalitzada, les pràctiques en empreses, la mobilitat internacional i la participació en projectes de multiculturalisme i solidaritat.

Entre les sortides professionals d’aquest Grau destaquen els diferents vessants de la gestió cultural (fundacions, museus, exposicions, concerts, fires, etc.) i les organitzacions internacionals (cooperació i desenvolupament, integració cultural, mediació cultural, etc.), així com la docència, el sector editorial, el turisme cultural, el periodisme cultural, etc.

A més, a la Facultat s’imparteixen tres dobles titulacions que permeten combinar les Humanitats amb altres àrees del saber, com dret, educació i administració i direcció d’empreses.

La Facultat també imparteix el Màster Universitari en Gestió Cultural, que disposa d’un programa en castellà i un altre íntegrament en anglès.