La Unió Europea reacredita com a Màster Erasmus Mundus el Màster Mundus Urbano

12/04/13
Comparteix aquesta informació

La Unió Europea reacredita com a Màster Erasmus Mundus el Màster Mundus Urbano del consorci del qual forma part el Master of International Cooperation in Sustainable Emergency Architecture de l'ESARQ.

L’Erasmus Mundus és un programa de cooperació i mobilitat en l’àmbit de l’educació superior de tercer cicle la intenció del qual és promoure la Unió Europea com a centre d'excel·lència acadèmica, i incrementar la qualitat de l’educació en màsters i doctorats per mitjà de la interculturalitat. Per això, a través d’un procés de selecció, l’Erasmus Mundus dóna suport a programes de màsters de qualitat atorgant beques a estudiants i professors durant cinc anys.

El Màster Erasmus Mundus Mundus Urbano és un màster avançat especialitzat en Cooperació Internacional i Desenvolupament Urbà, impartit conjuntament per quatre universitats europees: la Technische Universität Darmstadt (TU-Darmstadt) –com a universitat coordinadora del consorci–, la Université Pierre Mendès France (UPMF), la Università degli Studi Roma Tor Vergata i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ESARQ) de la UIC. El consorci del Màster Mundus Urbano va començar el 2007 i des del 2008 ha estat associat al programa Erasmus Mundus europeu.

El Màster té una durada de dos anys. En el primer curs, tots els alumnes realitzen el programa a la TU-Darmstadt i el segon any el cursen en una altra de les tres universitats del consorci. D’aquesta manera, l’alumne acaba amb una doble titulació.

La Unió Europea ha atorgat la renovació de Màster Erasmus Mundus per a cinc anys al consorci. Aquesta distinció col·loca el Màster de Cooperació Internacional en Arquitectura de l’ESARQ com a únic màster d’arquitectura que forma part d’un consorci Erasmus Mundus a Catalunya.