L’alumni de l’ESARQ-UIC Ignacio Alonso serà el segon arquitecte català de la història amb obra construïda a la ciutat de Nova York

04/02/15
Comparteix aquesta informació

Ignacio Alonso, alumni de la promoció de 2002 de l’ESARQ-UIC, junt amb la resta del seu equip, New Amsterdam Design Associates, durà a terme la rehabilitació completa d’un edifici històric d’habitatges al barri de Brooklyn, a Nova York. Així, es convertirà en el segon arquitecte català, després Josep Lluís Sert, amb obra construïda a la ciutat americana.

L’alumni de l’ESARQ-UIC Ignacio Alonso serà el segon arquitecte català de la història amb obra construïda a la ciutat de Nova York

El projecte d’Alonso consisteix en la rehabilitació d’un edifici de principi del segle XX, a la 7a Avinguda de Brooklyn, que feia vint anys que estava abandonat. L’edifici, de cinc plantes, albergarà quatre nous habitatges d’alt standing, un per planta, i espai comercial a la planta baixa, i la finalització de la construcció està prevista d’aquí a uns vuit mesos.

El projecte respecta i treballa el caràcter històric de l’edifici perquè recupera l’aspecte original de la façana, atès que en neteja i en restaura el maó original i l’ampit metàl·lic. També se n’han restaurat elements distintius com una torreta de quatre plantes. Així mateix, es reutilitza el material constructiu original per reconvertir-lo en altres usos, com les bigues de fusta velles que serviran per fer mobiliari nou de les zones comunes.

El nou projecte conserva el caràcter dels últims propietaris i ha estat molt ben acollit per la resta dels residents del barri. Es pot dir que el projecte d’Alonso respira cert toc de nostàlgia.