L'arquitecte Fredy Massad parla de la realitat arquitectònica actual en una conferència

14/02/12
Comparteix aquesta informació

El reconegut arquitecte, crític i professor, Fredy Massad va impartir dimarts passat, 7 de febrer, una nova conferència titulada «Temps de canvi» en el marc de l'assignatura Foros 2012 de l'ESARQ-UIC.

L'arquitecte Fredy Massad parla de la realitat arquitectònica actual en una conferència

L'Aula Magna de la UIC va acollir el 7 de febrer passat la segona sessió del Foros012, en la qual Fredy Massad va reflexionar sobre la realitat arquitectònica actual, des de diferents perspectives. Aquest curs, l'assignatura Foros 2012 es titula «Maneres de veure, l'acció teòrica des dels regionalismes» i l’objectiu és el debat i la reflexió, amb la finalitat que professors i alumnes intercanviïn coneixements arquitectònics.

A la conferència, Fredy Massad va parlar sobre com s'ha d'entendre l'arquitectura, així com de la importància de conèixer bé els processos creatius per poder discutir sobre l'arquitectura contemporània. L'arquitecte també va explicar que "la icona d'una construcció ja no és l'edifici en si, sinó que, per contra, l'arquitecte es converteix en una estrella mediàtica".

Fredy Massad va declarar que "tot i que la digitalització de l'arquitectura és molt útil, no és extrapolable a la realitat". Finalment, el Sr. Massad va subratllar que "actualment ja no tenen importància els projectes, sinó que, per contra, l'important és la imatge que es ven i després ja ve el procés creatiu".

L'ESARQ-UIC ha organitzat aquestes sessions amb l'objectiu que els alumnes aprenguin a mirar amb ulls crítics l'arquitectura i hi reflexionin, això fomenta una visió més professional i els ajuda a preparar-se per al futur laboral.