L'arquitecte i urbanista Pere Vall, nou director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura

19/07/13
Comparteix aquesta informació

El nou director lloa la tasca del seu predecessor, Vicenç Sarrablo, i aposta per una política de continuïtat en una escola caracteritzada pel seu compromís amb la innovació i els valors socials. La internacionalització, la transversalitat i la coresponsabilitat dels alumnes i els professors són els eixos principals del programa que ha esbossat el nou director.

L'arquitecte i urbanista Pere Vall, nou director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura

La Junta de Govern de la UIC ha fet públics avui diversos nomenaments, entre aquests hi ha el del nou director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, per al qual s’ha escollit l’arquitecte i urbanista Pere Vall.

Pere Vall, que tindrà a la seva junta Álvaro Cuéllar com a subdirector de professorat, Marta Benages com a cap d’estudis i Carmen Mendoza com a subdirectora i responsable de Relacions Institucionals, ha definit les línies estratègiques que vol reforçar durant el seu govern, tot i que ha insistit que l’acció del director anterior, Vicenç Sarrablo, ha estat excel·lent i que durà a terme una política de continuïtat.

Durant els anys de govern de Vicenç Sarrablo, l’ESARQ-UIC ha apostat per convertir-se en el referent barceloní de les escoles d’arquitectura pels valors humans associats a la disciplina, incloent-hi assignatures obligatòries sobre cooperació, sostenibilitat i accessibilitat. La innovació docent, la relació propera amb empreses del sector de la construcció (amb dues càtedres universitat-empresa) i la recerca de l’excel·lència han estat la constant aquests últims anys, recompensats amb dos premis al millor Treball de Final de Grau en les dues últimes biennals d’Arquitectura i Urbanisme.

El nou director, Pere Vall, a banda de continuar amb aquesta línia, pretén reforçar la internacionalitat de l’Escola i la transversalitat entre les diferents àrees, a més d’apostar per una major implicació del professorat i l’alumnat en la gestió de l’Escola.

“El repte que hem d’assumir en el futur és que la universitat doni millors respostes a la societat, i que aquestes siguin fruit del coneixement. L’Escola ha d’aportar talent a la societat civil i treballar per construir una societat millor”, ha declarat el nou director.

 

 

Currículums de la nova junta de l’ESARQ-UIC

Pere Vall (Barcelona, ??1964), nou director de l’ESARQ-UIC, és doctor en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Fins ara ha estat professor agregat i director de l’Àrea d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’ESARQ-UIC. Compagina la docència i la recerca sobre patrimoni cultural i desenvolupament territorial. Ha treballat en el desenvolupament de bases metodològiques per a la intervenció en paisatges culturals i, recentment, en estudis per a la vertebració del territori metropolità basada en la identitat cultural i el reciclatge de patrons preurbans. És codirector, juntament amb l’arquitecta Carmen Mendoza, del Màster Universitari “Regenerating Intermediate Landscapes. Sustainable Strategies for Contemporary Landscapes” de la UIC i autor de diverses publicacions.

Álvaro Cuéllar (Santiago de Xile, 1970), sotsdirector de professorat de l’ESARQ-UIC, és arquitecte i professor a l’ESARQ-UIC des de 2008. Ha publicat diversos articles i ha participat en projectes tant a Espanya com a Xile.

Marta Benages (Barcelona, ??1982), sotsdirectora d’alumnat, és arquitecta i professora a l’ESARQ-UIC des de 2008. Ha publicat articles en diverses revistes especialitzades, i ha col·laborat en diversos estudis d’arquitectura.

Carmen Mendoza, sotsdirectora d’internacionalització, és doctora en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya, és professora adjunta i membre del Laboratori de l’Àrea d’Urbanisme (LAU) de l’ESARQ-UIC. Compagina la docència amb la investigació sobre metodologies de regeneració de barris a la regió metropolitana de Barcelona i en països en vies de desenvolupament. Lidera la línia de recerca sobre Cooperació en Arquitectura i Urbanisme de l’ESARQ-UIC i és codirectora del Màster Oficial Erasmus Mundus “International Cooperation Sustainable Emergency Architecture”. És sòcia fundadora del despatx professional DACarquitectura, Rehabilitació i Urbanisme SLP.