L’Aula de Polítiques Familiars i la Fundació Joaquim Molins Figueras renoven el conveni de col·laboració

16/03/16
Comparteix aquesta informació

L’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) i la Fundació Joaquim Molins Figueras han renovat el conveni vigent des de 2013, any de la constitució de l’Aula de Polítiques Familiars Joaquim Molins Figueras.

L’Aula de Polítiques Familiars i la Fundació Joaquim Molins Figueras renoven el conveni de col·laboració

Aquesta iniciativa pretén ser un punt de referència en l’estudi i la difusió de les polítiques socials que es dirigeixen a les famílies. L’Aula Joaquim Molins Figueras, dirigida per la Dra. Montserrat Gas, ha abordat durant aquest temps qüestions clau com el paper de la família en la tutela del menor, el dret de les famílies a l’habitatge, les situacions de dependència i la cura familiar, entre d’altres.

L’Aula s’ha convertit en un referent en l’àmbit de les polítiques familiars a través de les activitats de sensibilització i formació (jornades d’experts, seminaris de formació per a dirigents d’entitats, empreses i administracions públiques), així com de la revista acadèmica “Quaderns de Polítiques Familiars”, de la qual ja s’han publicat tres números.

Present a diversos observatoris i comitès que incideixen en el disseny de les polítiques, l’Aula treballa per dibuixar un mapa de la situació actual de la família a Catalunya, sensibilitzar la societat i proposar actuacions possibles als poders públics i als altres agents socials.

Actualment s’està elaborant un informe sobre la situació de les entitats que ajuden les famílies a Catalunya i està previst que tingui lloc un seminari de formació per a directius de l’Administració pública sanitària catalana, serveis socials, així com ONG i entitats que treballen en l’atenció a persones en situació de dependència i les seves famílies. També es farà una jornada sobre parentalitat i cura del menor.

La Fundació Joaquim Molins Figueras, creada el 2001, centra la seva missió en treballar pel reconeixement del rol de la família en la societat  per l'enfortiment de les seves competències per tal que pugui exercir les seves funcions de forma saludable.  

L’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) va néixer el 2004 en el si de UIC Barcelona i es va convertir en el primer institut de rang universitari a Espanya que té entre els seus objectius promoure l’estudi i la investigació de les polítiques familiars. L’Institut desenvolupa activitats en l’àmbit de la recerca, de la docència i de la divulgació, i té un Observatori de Polítiques Familiars que ha d’estar present en els fòrums que contribueixin positivament en la presa de decisions sobre les polítiques familiars.

La renovació de l’Aula consolida la col·laboració entre totes dues institucions. En la signatura del conveni han estat presents el rector de UIC Barcelona, el Dr. Xavier Gil; el Sr. Joaquim Molins Gil, president de la Fundació Joaquim Molins Figueras; la Sra. Esperança Molins,directora de la fundació, i la directora de l’Aula, Montserrat Gas.