Leonardo Ravier: ‘Els líders són aquells que mantenen la creativitat’

22/09/16
Comparteix aquesta informació

L’economista i coach Leonardo Ravier va ser a UIC Barcelona el dimarts 20 de setembre, on va impartir la conferència “Claus del coaching no directiu en les organitzacions”.

 

Leonardo Ravier: ‘Els líders són aquells que mantenen la creativitat’

Més d’un centenar de persones eren al Saló de Graus per escoltar l’autor del llibre Arte y ciencia del coaching. Su historia, filosofía y esencia, el qual va manifestar: “Moltes vegades vivim de les rendes de valents que van crear coses noves; el líders són aquells que mantenen la creativitat”.

Ravier va explicar que el coach és un professional especialment  preparat perquè les persones aprenguin més coses i, sobretot, aprenguin a autogestionar-se. Va insistir en la necessitat d’un marc teòric per entendre “el que fem. Si no ho tenim clar, no sabrem què és el que podem fer i el que no, perquè tothom es mou per objectius. Si no n’hi ha, el coaching no té cap sentit”.

Leonardo Ravier va continuar dient que amb la seva feina, el coach “ajuda les persones que reflexionin, actuïn i portin a terme el canvi. Tot això requereix un seguiment; es pot dir que és un acompanyament no directiu: tenim la capacitat innata de descobrir solucions”.

Totes les empreses busquen persones motivades, compromeses, responsables i creatives. “No hi ha res que es pugui fer per motivar una persona. Cal arribar als motius dels equips, per què actuen d’una manera i no d’una altra”, va concloure.

Aquesta conferència s’emmarca en les activitats que organitza el Postgrau en Executive Coaching: Lideratge Estratègic Empresarial, de la Facultat d’Humanitats.