L'IGS passa a denominar-se Institut Albert Jovell de Salut Pública i Pacients de la UIC

02/05/14
Comparteix aquesta informació

L'Institut Global de Salut Pública i Política Sanitària (IGS) de la UIC ha passat a denominar-se Institut Albert Jovell de Salut Pública i Pacients. Així es va comunicar oficialment durant la Jornada «Health literacy and self-care: new challenges», acte que va comptar amb l'impuls de MSD i la col·laboració del Foro Español de Pacientes i que ha tingut lloc aquest dilluns 28 d'abril.

L'IGS passa a denominar-se Institut Albert Jovell de Salut Pública i Pacients de la UIC

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del Dr. Antoni Mateu, secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya; de Susana Guitar, directora adjunta de Relacions Institucionals de MSD; del degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UIC, Dr. Albert Balaguer, i de la directora de l’Institut, Dra. M. Dolors Navarro.

La conferència inaugural de la jornada va anar a càrrec de la professora Rima Rudd de la Universitat de Harvard, experta en health literacy. Després de la seva conferència, va tenir lloc una taula rodona sobre els desafiaments actuals en relació a la promoció d’habilitats d’autocura en persones que pateixen una malaltia crònica, en què van intervenir María de las Mercedes Vinuesa (Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad); Camille Bullot (European Patient’s Forum); Albert Ledesma, (Programa d’Atenció a la Cronicitat de la Generalitat de Catalunya) i Emilia Arrighi (Responsable de Recerca de l’Institut).

HOMENATGE AL DR. ALBERT J. JOVELL

En el marc de la jornada, es va realizar un sentit homenatge al Dr. Albert J. Jovell, fundador i primer director de l’IGS, càrrec que va ocupar fins al seu traspàs, el passat 26 de novembre. El Dr. Jovell era metge especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, i tenia una llarga i reconeguda trajectòria professional, acadèmica i investigadora. A l’octubre va rebre la medalla Dr. Josep Trueta al Mèrit Sanitari, atorgada per la Generalitat de Catalunya, per tota la seva carrera professional.