L'Institut Albert J. Jovell de UIC Barcelona, distingit a l'Argentina per la seva tasca a favor de la formació dels pacients

10/09/15
Comparteix aquesta informació

En el marc del XIVè Curs Superior Universitari d'Alta Gestió de Qualitat en Serveis de Salut, organitzat per la Pontifícia Universitat Catòlica Argentina (UCA), es va lliurar una distinció a l'Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona).

L'Institut Albert J. Jovell de UIC Barcelona, distingit a l'Argentina per la seva tasca a favor de la formació dels pacients

El Dr. Schiavone, degà de la Facultat de Medicina de la UCA, va afirmar que "el boom científic dels últims anys, així com la incorporació de noves tecnologies en el sector salut, ha desviat el sentit de l'acció del professional, i ha oblidat que el centre de l'escena ha d'estar ocupat pel pacient com un tot biopsicosocial". Per aquest motiu, considera que "mereixen ser destacats i premiats aquells programes que recuperin el pacient com a eix de l'acció del metge, així com les estratègies que tendeixin a donar poder al pacient en la presa de decisions".

La Dra. Arrighi, sotsdirectora de l'Institut Albert J. Jovell i coordinadora actual de les activitats acadèmiques a l'Amèrica Llatina, va participar en la jornada amb una dissertació sobre els nous horitzons de la formació de pacients a l'Argentina. Va assenyalar que "és un important reconeixement a la tasca iniciada fa més d'una dècada pel Dr. Albert Jovell i la Dra. Navarro a favor de l'educació i l'apoderament dels pacients a Espanya i Europa".

 

Per la seva banda, la Dra. Cristina Ferrari, directora del curs, va destacar que "la mirada innovadora, activa i humanitzada desenvolupada pel Dr. Jovell, darrere del benestar del pacient, és un gran llegat per a tothom, i un tema inajornable per desenvolupar a l'Escola de Salut Pública de la Pontifícia Universitat Catòlica Argentina".

La Dra. Navarro, directora de l'Institut va assenyalar que "aquesta distinció ens motiva a seguir treballant en la línia de pacient actiu i en la promoció d'estratègies centrades en la presa de decisions compartides".

En aquesta mateixa línia, al mes d'octubre, l'Institut Albert J. Jovell posarà en marxa el Postgrau en Patient Advocacy, un programa de formació únic a Espanya en què participaran líders d'organitzacions de pacients, representants de l'administració sanitària, gestors, professionals sanitaris, líders d'opinió i agents de comunicació, entre d'altres.