L’Institut Albert Jovell participa en el Comitè Científic en el Maneig de la Insuficiència Cardíaca en Persones Grans a Buenos Aires

03/12/15
Comparteix aquesta informació

El 23 de novembre va tenir lloc a la ciutat de Buenos Aires una trobada del Comitè Científic en el Maneig de la Insuficiència Cardíaca en Persones Grans. La va organitzar la Pontifícia Universitat Catòlica Argentina (UCA) i la va coordinar el Dr. Schiavone, degà de la Facultat de Medicina de la UCA, i la Dra. Ferrari, directora del postgrau en Alta Gestió de Qualitat en Serveis de Salut de la UCA. També hi va participar la Dra. Arrighi, sotsdirectora de l‘Instiut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients de UIC Barcelona, amb la ponència ”El paper actiu del pacient en el sistema de salut. La importància estratègica”.

L’Institut Albert Jovell participa en el Comitè Científic en el Maneig de la Insuficiència Cardíaca en Persones Grans a Buenos Aires

La Dra. Navarro, directora de l’Institut, va assenyalar que la participació dels pacients en la presa de decisions “s’està posicionant cada vegada amb més força i ha de ser considerada una font de coneixement essencial en el moment d’analitzar les preferències i els valors de les persones que pateixen alguna malaltia i de les seves famílies”.

Per la seva banda, la Dra. Arrighi va concloure que aquest “és un dels reptes de l’Institut i una de les tasques essencials que es pretenen desenvolupar a Llatinoamèrica per promoure el nou rol dels pacients en el sistema sanitari”.

Finalment, la Dra. Ferrari va considerat que a l’Argentina aquest tema “és incipient i cal abordar-lo de manera profunda i s’espera que tingui un gran impacte en els àmbits polític i social”.