El llegat de la Revolució del 68, analitzat en el Fòrum Univ

23/02/18
Comparteix aquesta informació

La taula rodona organitzada per la Facultat d’Humanitats va analitzar aquest moment històric a través de tres punts diferents.

El llegat de la Revolució del 68, analitzat en el Fòrum Univ

La Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona va organitzar la fase local catalana del Fòrum UNIV, en què es van exposar i debatre les comunicacions presentades pels grups de treball. El Fòrum va finalitzar amb una taula rodona.

La primera ponent, la Dra. Mireia Tintoré, va parlar del Maig del 68 i de la seva influència en la societat contemporània. El segon ponent, el Dr. Alberto Estévez, va tractar la Revolució del 68 a través de l’art, amb la ponència “El camí de l’art i de l’arquitectura cap al Maig del 68”. Per la seva banda, el tercer ponent, el Dr. Gabriel Fernández, va encarar el tema des d’un punt de vista diferent, amb la seva intervenció: “El 68, internet i l’emergència de la societat xarxa”.

Gràcies a les presentacions es va poder entendre i conèixer més en profunditat la Revolució del 68, el perquè va ocórrer i que som hereus de les idees i dels pensaments del jovent de l’època. També es van extreure conclusions sobre l’evolució de l’art fins arribar al Maig del 68, com per exemple, que l’art va reflectir la revolució i que es manifestaven a través de l’art.

Amb la darrera presentació, es va analitzar el significat de ser persona en la societat xarxa a través de cinc aspectes. Així, es va veure que alguns dels cinc aspectes i ideals del Maig del 68 encara són presents en la societat actual.

Per concloure, els assistents van poder fer preguntes i debatre amb els ponents.