L'Obra Social 'la Caixa' i la UIC concedeixen beques que impulsen la recerca de joves professors

02/03/13
Comparteix aquesta informació

El Campus Sant Cugat de la UIC ha acollit aquest migdia l'acte de lliurament de diplomes als doctorands que han obtingut una beca Junior Faculty, gràcies a un conveni signat amb l'Obra Social 'la Caixa'. Catorze doctorands de la UIC ja es beneficien d'aquesta beca.

L'Obra Social 'la Caixa' i la UIC concedeixen beques que impulsen la recerca de joves professors

El programa Junior Faculty està destinat a la formació de professors joves els quals, mitjançant aquest programa, completen la seva carrera investigadora i obtenen el doctorat a la UIC. Aquesta beca, renovable cada any, permet a l’alumne una dedicació total per a l’obtenció del doctorat en un període màxim de quatre anys. A més, té la peculiaritat d’atorgar càrrega docent al doctorand sobre la seva àrea de coneixement, tutoritzada per un professor titular.

No obstant això, per obtenir una beca, l’alumne –amb una nota mitjana superior a 1,5– ha d’haver superat un procés de selecció estricte per part de la Comissió de Recerca, ja que es tracta d’un programa competitiu al qual es presenten cada vegada més candidats.

L’acte de lliurament de diplomes dels quatre alumnes que han obtingut aquest any la beca ha estat presidit pel rector de la UIC, el Dr. Pere Alavedra, i ha comptat amb la Sra. Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació “la Caixa”, i la Sra. Esther Salat, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Després del lliurament de diplomes als doctorands per part del vicerector de Recerca, el Dr. Frederic Marimon, l’acte s’ha tancat amb el discurs del rector, que ha agraït la presència d’autoritats i assistents, ha felicitat els doctorands i els ha demanat que lluitin per l’excel·lència. A continuació, s’ha accedit a una àrea divulgativa on s’han exposat alguns pòsters científics dels projectes que  desenvolupen els doctorands gràcies a aquestes beques.

Amb aquesta iniciativa, que va néixer el 2006, es fa palès una vegada més el compromís i el suport de l’Obra Social “la Caixa” a la internacionalització del sistema universitari i a iniciatives universitàries de caràcter docent i de recerca. Actualment, hi ha catorze alumnes, tant nacionals com internacionals, que gaudeixen de la beca Junior Faculty.