Els doctors Lourdes Macias i Joaquín Fagoaga presenten la segona edició del llibre ‘Fisioterapia en Pediatría’

01/06/18
Comparteix aquesta informació

L’èxit aconseguit per aquesta publicació plasma el gran interès dels professionals de la salut per seguir formant-se en aquest camp de la fisioteràpia.

El Campus Sant Cugat va acollir el divendres 25 de maig la presentació del llibre Fisioterapia en Pediatría, escrit per la Dra. Lourdes Macias i el Dr. Joaquín Fagoaga, i publicat per l’Editorial Médica Panamericana.

Tot i que la fisioteràpia pediàtrica existeix des de fa dècades, en els darrers anys s’ha fet visible una sensibilització més gran de pediatres, infermeres, famílies i educadors per aquesta disciplina de la fisioteràpia. La Dra. Lourdes Macias i el Dr. Joaquín Fagoaga, directors del Màster Universitari en Fisioteràpia Pediàtrica de UIC Barcelona i capdavanters en la formació i la divulgació d’aquesta disciplina al nostre país, han recollit en la nova edició del llibre continguts actualitzats basats en l’evidència científica i eminentment pràctics. En paraules de Joaquín Fagoaga: “Estem molt orgullosos d’haver contribuït al coneixement i a la difusió d’una àrea tan important de la nostra professió”.

Per la seva banda, la Dra. Macias, que actualment també presideix la Societat Espanyola de Fisioteràpia en Pediatria (SEFIP), va destacar que “cada vegada els fisioterapeutes pediàtrics estem presents en més àmbits –escoles, hospitals, centres d’atenció primària, centres de desenvolupament infantil i atenció primerenca–, per la qual cosa és necessari tenir una formació específica”.

En l’acte de presentació del llibre Fisioterapia en Pediatría també hi va participar el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut; el Sr. Xavier Oliver, director del Departament de Fisioteràpia, i la Dra. Montserrat Girabent, responsable acadèmica del Màster Universitari en Fisioteràpia Pediàtrica.