La professora Domingo publica un article científic sobre educació superior des de la perspectiva ‘do it yourself’

18/03/19
Comparteix aquesta informació

La recerca s’ha publicat en la revista científica Educació XX1.

La professora Domingo publica un article científic sobre educació superior des de la perspectiva ‘do it yourself’

La professora Maria Domingo ha publicat a la revista científica Educació XX1, editada per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), un article titulat “Transforming the teaching and learning culture in higher education from a DIY perspective”.

En l’article es destaca la transformació de les pràctiques d’aprenentatge i dels rols del professorat i l’alumnat. “Concretament, hem aconseguit fomentar una actitud proactiva en docents i estudiants pel que fa a la regulació de l’aprenentatge i variar el rol dels estudiants”, afirma Domingo. 

L’article neix arran del projecte europeu Do it Yourself in Education, dut a terme en centres d’educació primària, secundària i superior d’Espanya, Finlàndia i la República Txeca. Aquest projecte té l’objectiu d’incorporar, a les institucions implicades, modalitats d’aprendre relacionades amb la cultura Do It Yourself, i fomentar la creativitat, la col·laboració, l’autoregulació, l’autoria i la compartició i l’ús crític de tecnologies digitals. 

La revista Educació XX1 contribueix a la difusió de la recerca educativa. En aquest sentit, dona prioritat a publicar sobre l’educació superior, les bones pràctiques en intervenció educativa en l’educació superior i la qualitat i innovació en la formació del professorat