Magdalena Bosch imparteix un seminari a la Universitat d’Oxford

26/02/16
Comparteix aquesta informació

La professora de la Facultat d’Humanitats Magdalena Bosch va ser convidada a la Universitat d’Oxford, el 23 de febrer passat, per impartir el seminari “The power of desire in Nicomachean Ethics”.

Magdalena Bosch imparteix un seminari a la Universitat d’Oxford

Es tracta d’un seminari de recerca, dirigit per la professora Anna Marmodora, del Corpus Christi College, que setmanalment convida ponents de fora d’Oxford i d’universitats d’arreu del món. Està adreçat a investigadors, la majoria de doctorat.

El contingut de la sessió de la professora Bosch es va centrar en la necessitat de superar l’intel·lectualisme que s’acostuma a atribuir a Aristòtil. La proposta és que cal fer una nova lectura de l’Ètica Nicomaquea en què es pot descobrir el valor ignorat de la dimensió desiderativa en l’antropologia aristotèlica. “Un punt cabdal –va defensar la professora de UIC Barcelona– és reconèixer la presència del desig en la part intel·lectiva de l’ànima. En altres paraules, reconèixer que hi ha un tipus de desig, voluntat o amor que és a la part més alta de l’ànima”.

El Corpus Christi College es va fundar a la Universitat d’Oxford el 1517 com un centre per al nou aprenentatge. Durant cinc segles ha continuat sent una institució compromesa amb la recerca i l’excel·lència acadèmica. El nom d’aquest seminari és “Power Structuralism - Metaphysics of Entanglement”.