Maixabel Lasa, al Workshop Internacional sobre el procés del perdó: ‘tots tenim dret a una segona oportunitat’

02/10/15
Comparteix aquesta informació

L’Aula Magna de UIC Barcelona ha acollit avui divendres el 1r Workshop Internacional en Fortaleses del Caràcter sobre el procés del perdó des del punt de vista psicològic. El workshop ha estat organitzat per l’Àrea de Psicologia de la Universitat, juntament amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, de la Ludwig-Maximilians-Universität München (Alemanya) i de la Virginia Commonwealth University (Estats Units). 

Maixabel Lasa, al Workshop Internacional sobre el procés del perdó: ‘tots tenim dret a una segona oportunitat’

L’acte inaugural ha estat presidit pel Sr. Josep Vilajoana, degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), que ha mostrat la seva voluntat de treballar conjuntament amb les universitats al servei de la societat. També, a la taula inaugural, han donat la benvinguda als assistents el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona, i la Dra. Maria Fernández-Capo, directora de l’Àrea de Psicologia i Salut Mental de la Universitat i promotora del taller.

Després de l’acte inaugural, ha començat el torn de les ponències, encapçalades pel testimoni de Maixabel Lasa, viuda de l’exgovernador civil de Guipúscoa Juan Mari Jauregi, assassinat per ETA l’any 2000. Lasa ha explicat el procés del seu apropament als assassins del seu marit i les trobades que hi ha mantingut. També ha explicat com va decidir tenir la primera trobada: “sempre he pensat que la política penitenciària està dirigida a la reinserció i que tothom tenim dret a una segona oportunitat”. 

Posteriorment, el Dr. Carmelo Vázquez, catedràtic de Psicopatologia de la Universitat Complutense de Madrid, el Dr. Javier Schlatter, especialista en Psiquiatria i director mèdic de la Clínica Universidad de Navarra, de Madrid, i la Dra. Maria Fernández-Capo, psicòloga clínica i directora de l’Àrea de Psicologia i Salut Mental de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de UIC Barcelona, han acostat en les seves ponències la vessant científica del procés del perdó. El panell de la tarda estava reservat al Dr. Everett Worthington, psicòleg clínic i professor de la Virginia Commonwealth University,la Dra. Vanessa Büchner, psicòloga investigadora de l’Àrea d’Emoció i Cognició de la Ludwig-Maximilians-Universität München, i la Dra. Stephanie Lichtenfeld, psicòloga investigadora de l’Àrea de Psicologia de la Personalitat i Psicologia de l’Educació a la Ludwig-Maximilians-Universität München, amb ponències sobre aspectes com la teràpia de grups o els diferents models del perdó.