Maria del Carme Clusellas: “El món en general requereix dels sabers i les mirades crítiques de les humanitats”

09/07/18
Comparteix aquesta informació

La directora del Museu d’Art de Girona ha estat la padrina de la graduació dels alumnes de grau, postgrau i màsters de la Facultat d’Humanitats

Maria del Carme Clusellas: “El món en general requereix dels sabers i les mirades crítiques de les humanitats”

La directora del Museu d’Art de Girona, Maria del Carme Clusellas, ha estat la padrina de la graduació de la Facultat d’Humanitats celebrada el 28 de juny. Un acte solemne en què la museòloga ha impartit als estudiants una classe magistral amb la qual ha destacat la necessària implicació de perfils humanistes en el món actual. 

“No oblideu mai el que us han brindat aquests estudis i aporteu la riquesa que comporten les humanitats. Apliqueu els coneixements que heu après i els valors que avui teniu frescos perquè la ciència, l’economia, la política, el món en general requereix, avui més que mai, dels sabers i de les mirades crítiques de les humanitats”.

Clusellas coneix de prop la Universitat ja que durant gairebé divuit anys ha impartit classes i per això, en la seva lliçó magistral, ha volgut destacar la ferma aposta que UIC Barcelona fa per les humanitats com a base i element transversal en les diferents titulacions. 

La museòloga, especialista en l’estudi i gestió dels museus, ha aprofitat la intervenció per fer un repàs als seus inicis fins a la direcció del museu i dels obstacles que viu el sector. “Diria que la creativitat i l’emprenedoria, l’entusiasme i una petita dosi d’altruisme laboral han assegurat que el sector cultural i també els museus continuïn sobrevivint amb excel·lència, malgrat tot”.

Després de les paraules de Clusellas, s’ha fet entrega dels diplomes de graduació i els delegats de la promoció han fet el seu corresponent discurs. Per últim, la clausura ha anat a càrrec de la degana de la Facultat, Judith Urbano, abans de cantar tots junts l’himne universitari: Gaudeamus Igitur