María Teresa Luis, professora emèrita de la Universitat de Barcelona, apadrina la graduació del Grau en Infermeria

16/06/17
Comparteix aquesta informació

L’Aula Magna de UIC Barcelona va acollir el dia 2 de juny la graduació dels alumnes del Grau en Infermeria i del Màster Universitari en Recerca Clínica. L’encarregada d’apadrinar la promoció 2017 va ser la Sra. Maria Teresa Luis, que va centrar el seu discurs en la gran evolució que ha experimentat la infermeria al llarg de la història.

María Teresa Luis, professora emèrita de la Universitat de Barcelona, apadrina la graduació del Grau en Infermeria

L’acte de graduació va gaudir, a més, de la presència del Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i de la Dra. Cristina Monforte, vicedegana d’Infermeria. Després d’unes paraules de benvinguda del degà, la Dra. Monforte va dedicar unes afectuoses paraules als nous infermers i infermeres, i va destacar: “Amb vosaltres, hem après de la vostra il·lusió, la vostra companyonia, el vostre entusiasme i la vostra valentia. Ja sou infermers i això és una gran responsabilitat perquè la societat necessita bons professionals compromesos”. La vicedegana també va tenir un record cap al periodista Carles Capdevila, padrí de la promoció 2016, que ens va deixar recentment i que al llarg de la seva malaltia va destacar la gran feina que fan els professionals de la infermeria.

Després d’aquestes paraules, va ser el torn de la Sra. Maria Teresa Luis, professora emèrita de l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona i autora de Los diagnósticos enfermeros, llibre de capçalera de tots els professionals de la infermeria. Amb una dilatada experiència com a infermera, Luis va declarar “Em sento especialment il·lusionada per  apadrinar aquest acte, ja que sento que tanco un cercle. Jo marxo de la professió i vosaltres us hi incorporeu.”  Al llarg del seu discurs, Maria Teresa Luis va reflexionar sobre l’evolució de la infermeria al llarg dels anys, parant especial atenció en la situació actual i en el futur d’aquesta professió. Per concloure, va recordar als graduats: “Vosaltres sou el futur. Heu de somiar i treballar per assolir les vostres fites. Transformar en recursos allò que sempre han estat debilitats de la infermeria, posar en valor la mirada infermera amb l’adquisició de coneixement, i fer visibles totes les tasques de la nostra professió”.

Seguidament, van tenir lloc l’entrega de diplomes i els parlaments dels representats dels estudiants, tant de grau com de màster.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeamus Igitur.