María Victoria rep una beca de la Fundació BBVA per a un projecte de recerca sobre la desinformació i l’aprenentatge mediàtic durant la crisi de la COVID-19 a Espanya

16/10/20
Comparteix aquesta informació

La professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona ha estat becada en la categoria de Comunicació i Ciències de la Informació, dins la subcategoria de Periodisme.

María Victoria  rep una beca de la Fundació BBVA per a un projecte de recerca sobre la desinformació i l’aprenentatge mediàtic durant la crisi de la COVID-19 a Espanya

La professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona, María Victoria, ha rebut una Beca Leonardo de la Fundació BBVA per fer recerca en comunicació. El projecte ha estat seleccionat d’entre 85 propostes presentades dins la categoria Comunicació i Ciències de la Informació i les més de 1.500 en el total de la convocatòria 2020.

El projecte de recerca, titulat “Aprendizaje mediático durante la crisis del Covid-19 en España: claves para la eficacia de los verificadores en la lucha contra la desinformación”, té l’objectiu d’analitzar empíricament els efectes que el consum d’informació en línia té en el nivell de desinformació de la ciutadania i l’eficàcia que tenen els verificadors d’informació (fact-checkers) en la neutralització d’aquesta desinformació durant la crisi de la COVID-19 a Espanya. 

Aquesta recerca, que continuarà l’estudi iniciat per María Victòria a partir de la irrupció del coronavirus, pretén aportar idees sobre com es pot millorar la tasca d’educació mediàtica de la societat que duen a terme els verificadors. D’aquesta manera, el projecte no només persegueix un objectiu acadèmic, sinó que també vol incidir en l’àmbit social, cultural i professional.

Les Beques Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals concedides per la Fundació BBVA estan destinades a donar suport al treball d’investigadors i creadors culturals d’entre 30 i 45 anys que desenvolupin un projecte personal i innovador en el seu àmbit.