Marimon y Berbegal imparteixen dos seminaris sobre metodologies de recerca

26/07/18
Comparteix aquesta informació

Han analitzat l’aplicació de models d’equacions estructurals a estudis d’empresa mitjançant l’ús dels programaris EQS i la introducció al Qualitative Comparative Analysis (QCA) amb el programari fsQCA.

Marimon y Berbegal imparteixen dos seminaris sobre metodologies de recerca

El Dr. Frederic Marimon, catedràtic i vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, i la Dra. Jasmina Berbegal, professora de la Facultat, han impartit dos seminaris dirigits a investigadors i professors d’universitat sobre metodologies de recerca. 

Marimon ha explicat l’aplicació dels models d’equacions estructurals a estudis d’empresa mitjançant l’ús del programari EQS. En aquest seminari, s’ha dut a terme una revisió d’aspectes teòrics sobre l’Structural Equation Modeling (SEM). A continuació, s’han exposat detalls pràctics per a l’ús del programari específic EQS. L’objectiu ha estat oferir el coneixement suficient per treballar amb una base de dades i avaluar el model proposat per l’investigador. 

Per la seva part, la professora Berbegal ha impartit el seminari sobre una aproximació a la metodologia de l’anàlisi comparatiu qualitatiu (QCA). Per això, ha aprofundit en els fonaments teòrics del QCA, en l’objectiu i en quines situacions és adequat aplicar-lo. Mitjançant la utilització de casos pràctics, ha explicat com preparar la base de dades i com fer l’anàlisi dels resultats. El programari utilitzat ha estat el fsQCA.