Marisa Ridao realça la importància de la vocació científica en la graduació d'Infermeria

18/06/13
Comparteix aquesta informació

Marisa Ridao, infermera especialista en gestió assistencial i política sanitària, va apadrinar la graduació dels alumnes del Grau en Infermeria i del Màster Universitari en Ciències de la Infermeria. L'acte va estar presidit per la Dra. Belén Zárate, vicerectora de Comunitat Universitària, i la Dra. Cristina Monforte, directora del Departament d'Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

Marisa Ridao realça la importància de la vocació científica en la graduació d'Infermeria

En el seu discurs, Ridao va felicitar en primer lloc els alumnes i els va instar sobretot a treballar per l’excel·lència científica i professional de la infermeria. En aquest sentit, els va recordar que tenien un compromís amb la seva professió i que per aquest motiu havien de seguir formant-se en el futur. Així mateix, la padrina de la promoció va parlar de dos valors que com a infermers havien de tenir molt en compte: la compassió i la misericòrdia, per saber anar més enllà de l’empatia amb el pacient i "tenir interès per resoldre el patiment d’aquell que és al nostre costat".

Per la seva banda, la Dra. Cristina Monforte, directora del Departament d’Infermeria, va recalcar als nous graduats que des de la UIC "confiem en vosaltres per transformar els valors que la societat dóna al sentit de la cura". A més a més, els va recordar que en la seva professió "no és suficient ser infermers competents, cal tenir un compromís real per la cura dels pacients".

Així mateix, es va dirigir de manera especial als alumnes del màster i va destacar que després de dos anys d’estudi "heu de ser capaços de començar projectes que millorin la pràctica assistencial i la qualitat de les cures".

Finalment, la Dra. Zárate va recordar als nous graduats que tal com se’ls va dir el primer dia d’universitat: "ser universitaris és un segell que queda per tota la vida". Zárate va demanar als nous graduats que no oblidin els pilars fonamentals de la formació rebuda a la UIC: la persona com a centre, l’excel·lència professional, el compromís social i la recerca de la veritat.

En la graduació es van lliurar els diplomes, hi va haver els emotius parlaments dels delegats de curs i els màsters i, per acabar, el tradicional Gaudeamus Igitur.