Marta Lagarriga, muller de l’escriptor Carles Pujol, acosta als alumnes d’Humanitats la figura del seu marit

22/01/16
Comparteix aquesta informació

La dona de l’escriptor mort el 2012 Carles Pujol, va visitar UIC Barcelona en el marc del taller transversal-seminari que ha organitzat la Facultat d’Humanitats sobre la figura d’aquest escriptor. Pujol va ser, també, professor d’aquesta facultat.

Marta Lagarriga, muller de l’escriptor Carles Pujol, acosta als alumnes d’Humanitats la figura del seu marit

L’humanista Carles Pujol va ser un novel·lista, poeta, traductor i crític literari que a través de les seves obres va transmetre un humanisme real: una forma particular de veure la vida. L’autor també va ser jurat del Premi Planeta durant molts anys.

Perquè els alumnes poguessin conèixer millor la figura d’aquest autor que volia passar desapercebut, la Facultat va convidar Marta Lagarriga, dona de l’escriptor, per fer-li una distesa entrevista davant els alumnes. Dolors Massot, amiga del matrimoni, va ser qui va dirigir la trobada.

Durant l’entrevista, Lagarriga –pintora de professió– va recordar moltes afirmacions de Pujol. “Viure la vida literària és un desastre. És una benedicció no haver tingut èxit”, deia. Per Massot, l’escriptor era una persona “discreta i benvolent: amb molt sentit de l’humor, capaç de riure’s de la seva pròpia tomba”.

Al taller transversal –que va tenir lloc del 19 al 22 de gener– també hi van impartir sessions, professors de diferents universitats i experts com Fernando Valls, Laura Figueras, Carlos Velilla, Jordi Puigdomènech, Valentí Puig, Olga Nafría i Gaston Gilabert, coordinador del taller. A més a més, la degana de la Facultat, Teresa Vallès, va fer la introducció al taller. Vallès va destacar que l’obra de Pujol “Carlos Pujol és molt més que un erudit, és un humanista per a qui la saviesa és la seva forma de vida, part de la seva identitat. Per això amb la seva manera de viure transmet l’humanisme de forma espontània. Per a la Facultat d'Humanitats és un honor haver-lo tingut com a professor”.

Els alumnes també van tenir l’oportunitat d’exposar els seus treballs sobre les idees literàries o les novel·les de Pujol.